فیلر یا ژل لب چیست؟ | انواع تکنیک‌ها، عوارض و نحوه انجام فیلر لب

تاریخ انتشار : 12 دی 1402
تاریخ بروزرسانی : 29 اردیبهشت 1403
نویسنده : کارن طب

درست است که چشم، ابرو، و بینی تأثیر زیادی روی جذابیت چهره دارد، اما فرم لب‌ها، میزان برجستگی لب، و وجود تناسب لب با سایر اجزای صورت، در میزان شادابی و جوانی، بسیار مؤثر است. لب‌ها نیز مانند سایر قسمت‌های بدن، با افزایش سن دچار علائم پیری شده و از حجم آن کاسته می‌شود. علاوه بر این، افراد بسیاری از فرم لب‌های خود به ‌دلایل مختلف، راضی نیستند و این نارضایتی باعث می‌شود اعتماد به نفس کافی را در انجام فعالیت‌های خود نداشته باشند. در دنیای فیلرها و ژل‌های لب، فرد می‌تواند زیبایی و جلوه ویژه‌ای به لب‌های خود بخشیده و جذابیت چهره خود را چندین برابر نماید. اما اگر دوست دارید بدانید فیلر یا ژل لب چیست و تزریق فیلر چه مزایا و معایبی دارد، در این مطلب جذاب با کارن طب همراه باشید.

فیلر لب چیست؟

فیلر لب یکی از روش‌های تجمیلی زیبایی است که به‌طور موقت، حجم و شکل لب‌ها را افزایش می‌دهد. این روش با استفاده از مواد حاوی اسیدهای ژل‌سازی هیالورونیک انجام می‌شود. هیالورونیک اسید یک ماده طبیعی در بدن است که به‌طور طبیعی در بافت پوست و بافت‌های دیگر یافت می‌شود و به‌عنوان یک ماده حافظ آب و حالت‌دهنده برجسته، مورد استفاده قرار می‌گیرد. فیلر لب به افراد کمک می‌کند تا حجم و زیبایی لب‌های خود را مطابق با تمایلات و دلخواه خود افزایش دهند. افزایش حجم لب، ایجاد کنتور نرم‌تر و زیباتر در مرز لب‌ها، رفع چین و خطوط اطراف لب، و تعادل‌ بخشیدن به لب‌ها، از نتایجی است که در اثر فیلر لب به‌دست می‌آید.

فیلر لب چیست؟

فرق فیلر لب با ژل لب

اصطلاح فیلر لب و ژل لب معمولا به یک منظور به‌کار گرفته می‌شوند. در اصل فیلرها مواد ژل‌سازی مانند اسیدهای ژل‌سازی هیالورونیک هستند که با تزریق در نواحی مختلف صورت از جمله لب‌ها، برای افزایش حجم، تعریف کنتور و کاهش چین و چروک استفاده می‌شوند؛ اما ژل لب در اصل شامل مواد مرطوب‌کننده، ویتامین E، روغن‌های گیاهی و دیگر موادی است که برای لب‌ها مفید هستند و برای جلوگیری از خشکی و ایجاد نرمی و طراوت لب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع می‌توان گفت ژل لب یکی از انواع فیلر لب است؛ با این‌حال از ژل لب به‌عنوان فیلر لب نیز استفاده می‌شود.

چه‌کسانی تزریق فیلر لب انجام می‌دهند؟

شاید این‌طور به‌نظر بیاید که تنها افراد جوان یا مدل‌ها خواهان تزریق فیلر لب باشند، اما افراد مختلف با نیازها و خواسته‌ها متفاوت، می‌توانند از این روش زیبایی استفاده کنند. معمولا افرادی که از ظاهر لب‌های خود راضی نیستند و تمایل دارند شکل زیباتری به لب‌هایشان ببخشند، برای افزایش حجم، شکل پرتر، و جوان‌تر شدن لب‌ها، یا برای نرمی و لطافت مرز لب و افزایش کنتور لب، تزریق فیلر را انتخاب می‌کنند. برخی افراد نیز با ظهور علائم و نشانه‌های پیری یا افت حجم لب، برای کاهش چین و چروک‌ها، خوش فرم شدن لب و ایجاد ظاهری جوان‌تر و جذاب‌تر، خواهان انجام فیلر لب هستند. بنابراین انجام این عمل کاملا به اهداف و نیازهای شخصی افراد مرتبط است.

برای آشنایی با کاربردهای کربوکسی تراپی این مطلب را مطالعه کنید.

چرا از فیلر لب استفاده می‌شود؟

فیلر لب یکی از روش‌های زیبایی صورت، و به‌طور خاص لب‌ها است که هدف اصلی از آن، افزایش زیبایی چهره و در نهایت بالا رفتن اعتماد به نفس در افرادی است که از ظاهر لب‌های خود راضی نیستند و با انجام این عمل حس بهتری نسبت به ظاهر خود پیدا می‌کنند. از طرفی این روش به‌عنوان یک راهکار غیرجراحی و موقت برای بهبود ظاهر لب و چهره بسیار مطرح است، زیرا فرد بدون نیاز به انجام اعمال جراحی تهاجمی می‌تواند حجم لب‌ها و مرز بین لب که کنتور لب نامیده می‌شود را افزایش دهد، چین و چروک‌های اطراف لب را کاهش دهد، بین لب‌ها تعادل برقرار نماید، افت حجم لب‌ها به دلیل پیری را بهبود بخشیده و طراوت لب‌ها را تضمین نماید.

آشنایی با آناتومی لب

آناتومی لب از نظر تشریحی به چندین قسمت اصلی تقسیم می‌شود که شامل قسمت‌های زیر است:

  1. پوست لب (Labial Skin): لایه بیرونی لب که از پوست معمولی تشکیل شده است. این لایه شامل موها، غدد سبوس و بافت‌های سلولی است.
  2. لایه مخاط لب (Labial Mucosa): لایه داخلی لب که از مخاط تشکیل شده و نقش مهمی در محافظت و حفظ رطوبت دهان و لب دارد.
  3. لایه میانی لب (Vermilion Zone): ناحیه مرزی بین پوست و مخاط که ظاهر قرمز رنگ لب را ایجاد می‌کند. این ناحیه شامل لایه‌های خاصی از بافت است که مسئول رنگ‌آمیزی لب هستند.
  4. گلابی لب (Frenulum): ناحیه کوچک و باریکی که لب فوقانی را به لب تحتانی متصل می‌کند.
  5. لیپ آرژ (Labial Frenula): پیوندهای کوتاه و ارتباطی که لب‌ها را به دهان متصل می‌کنند و در حرکات لب‌ها نقش دارند.
  6. ماهیچه‌های لب (Orbicularis Oris Muscles): مجموعه‌ای از ماهیچه‌های حلقوی که حول دهان و لب‌ها قرار گرفته و در حرکات لب و ایجاد لبخند نقش دارند.
  7. گونه‌ها (Cheeks): بافت‌های گونه‌ها که لب‌ها را احاطه می‌کنند و به تعادل و زیبایی چهره کمک می‌کنند.
  8. زندگی نخ (Philtrum): ناحیه عمیق در بین لب‌های فوقانی که به شکل حرف V است و به‌عنوان جداکننده لب مشخص می‌شود.
  9. آدامس (Oral Commissure): نقطه اتصال لب‌ها به یکدیگر در ناحیه پایینی دهان.

تمامی این قسمت‌ها تشکیل‌دهنده آناتومی لب هستند و هرکدام از این ساختارها نقش خاصی در عملکرد و ظاهر لب‌ها دارند.

انواع تکنیک‌های تزریق ژل لب

تزریق ژل لب، یک روش زیبایی است که برای بهبود شکل و حجم لب‌ها به‌کار می‌رود. این تزریقات معمولا توسط پزشکان متخصص در زمینه زیبایی انجام می‌شود. تکنیک‌های مختلفی برای تزریق ژل لب وجود دارند که در ادامه هرکدام را جداگانه شرح خواهیم داد.

انواع فیلر

ژل لب طبیعی یا کلاسیک

فیلر لب طبیعی یا کلاسیک، یکی از پرطرفدارترین روش‌های فیلر لب است که از هیالورونیک اسید به‌عنوان ماده اصلی خود استفاده می‌کند که یک ماده طبیعی در بدن است و به لب‌ها حجم و پری بیش‌تری می‌بخشد. در این روش، ژل لب به‌طور دقیق و با استفاده از سوزن‌های نازک تزریق می‌شود و به لب‌ها حجم دلخواه و شکل طبیعی می‌دهد. پس از تزریق، پزشک مراحل مدل‌سازی را انجام می‌دهد تا لب‌ها به شکل جذاب و طبیعی درآیند. از مزایای این روش می‌توان به پایداری طولانی‌مدت و قابلیت بازگشت لب‌ها به حالت طبیعی اشاره نمود.

ژل لب روسی یا عروسکی

ژل لب روسی یا عروسکی یک نوع ژل پرکننده است که به‌طور معمول حاوی ذرات ریزتر یا ترکیبات خاص است و به لب، شکل و حجم بیش‌تری می‌بخشد. این نام از شکل نهایی لب‌ها پس از تزریق، به‌ویژه در قسمت مرکزی لب‌ها که شبیه به یک عروسک خندان یا لبخند ظاهر می‌شود، الهام گرفته شده است. تفاوت اصلی این نوع ژل با ژل‌های لب طبیعی یا کلاسیک، در محتوای ذرات ریزتر و یا ترکیبات خاص آن است که باعث افزایش تأثیرات جلوه‌گرانه آن می‌شود. این ژل برای افرادی که خواهان حجم بیش‌تر و خاص‌تر در لب‌ها هستند، مناسب می‌باشد.

ژل لب قلوه‌ای

در این تکنیک، ژل پرکننده به‌نحوی تزریق می‌شود که به لب شکلی قلوه‌ای ببخشد. این ژل حاوی موادی است که شکل و حجم زیادی به لب داده و از رنگ‌ها و ذرات نازک برای تأثیرات بصری بیش‌تر استفاده می‌کند. در این روش معمولا بافت عضلانی و مرکزی لب پر می‌شود تا شکل دلخواه به‌دست آید. این نوع ژل برای افرادی که به‌دنبال حجم بیش‌تر و شکلی خاص و جذاب‌تر در لب‌ها هستند، بسیار مناسب است.

تکنیک جوانسازی لب

تکنیک جوانسازی لب فرآیندی است که به‌منظور کاهش علائم پیری در اطراف لب و بهبود ظاهری جوان‌‌‌تر انجام می‌شود. در طی این فرآیند، پزشک ژل حاوی هیالورونیک اسید یا مواد پرکننده دیگر را به‌طور دقیق، در نقاط مشخصی در اطراف لب تزریق می‌کند. این تزریقات می‌توانند خطوط ریز، افتادگی‌ها و کاهش حجم لب را بهبود و جلوه‌ای جوان به چهره ببخشند. این تکنیک نیازمند تجربه و مهارت پزشک است تا نتایج طبیعی و هماهنگ با ساختار چهره فرد حاصل شود.

لیپ فلیپ

لیپ فلیپ یکی از تکنیک‌های جدید و محبوب در زمینه زیبایی است که به‌منظور ایجاد لب‌های جوان‌تر و پرتر انجام می‌شود. در این تکنیک، ژل پرکننده یا بوتاکس، در نواحی خاصی از لب و اطراف آن تزریق می‌شود تا حجم و فرم لب‌ها را بهبود بخشیده و نشانه‌های پیری مانند خطوط ریز و افتادگی‌ها را کاهش دهد. تفاوت اصلی لیپ فلیپ با سایر تکنیک‌ها، در نحوه تزریق ژل است. در این روش، ژل به‌گونه‌ای تزریق می‌شود که حجم افقی بیش‌تر و شکلی برجسته ایجاد کند. این تکنیک برای کسب نتیجه طبیعی، نیازمند دقت بسیار زیاد پزشک متخصص است. لیپ فلیپ به‌دلیل نتایج فوری و موقت خود، به‌عنوان یک روش زیبایی پرطرفدار شناخته شده است که باعث افزایش جوانی و جذابیت لب‌ها می‌شود.

قبل از تزریق فیلر لب باید بدانید

قبل از انجام هر نوع فیلر لب، نکاتی را باید مدنظر قرار دهید تا به نتایج مطلوب رسیده و خطرات و مشکلات احتمالی را کاهش دهید. تزریق فیلر لب معمولا برای افراد زیر 21 سال توصیه نمی‌شود اما سایر افراد در صورت برخورداری از سلامت کافی و انجام معاینات لازم، می‌توانند این تزریق را انجام دهند. به‌طور کلی موارد زیر را قبل از انجام فیلر لب باید در نظر داشته باشید:

  • مشاوره با پزشک زیبایی اولین گام در تزریق فیلر است تا اهداف شما بررسی و نوع فیلر، مقدار مناسب و نحوه اجرای فرآیند، توسط پزشک تعیین گردد.
  • انجام آزمایشات مربوط به حساسیت برای اطمینان از عدم آلرژی به مواد موجود در فیلر.
  • اطلاع پزشک از داروهای مصرفی برای جلوگیری از عدم تداخل با فرآیند تزریق فیلر.
  • خودداری از مصرف داروهای ضدانعقاد خون مانند آسپرین و ایبوپروفن، حداقل یک هفته قبل از تزریق فیلر لب.
  • قطع مصرف الکل و سیگار حداقل یک هفته قبل از تزریق.
  • برنامه‌ریزی برای مراقبت‌های پساتزریق و رفع تورم، قرمزی یا کبودی ناشی از تزریق.

پروسه تزریق فیلر لب

مرحله تزریق فیلر، یک فرآیند دقیق و هنرمندانه است که توسط پزشکان متخصص اجرا می‌شود تا نتیجه نهایی، طبیعی و هماهنگ با ویژگی‌های فرد باشد. پزشک، پس از مشاوره با بیمار و تعیین اهداف زیبایی، نقاط مناسب برای تزریق فیلر را تعیین می‌کند. این نقاط ممکن است در مرکز لب، لب‌ها، یا سایر نقاطی باشد که در بهبود حجم و شکل لب مؤثر هستند. پیش از تزریق، ناحیه مورد نظر با مواد ضدعفونی کننده، تمیز شده و برای کاهش درد از مواد بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. پزشک با استفاده از سوزن یا کانولا، فیلر را به‌طور دقیق در نقاط تعیین‌شده تزریق می‌کند. برای راحتی بیمار و کاهش درد، معمولا از سوزن‌های بسیار نازک استفاده می‌شود. پس از تزریق، پزشک لب‌ها را مدل‌سازی و تنظیم می‌کند تا شکل و حجم مناسب و ظاهری طبیعی خلق شود. مرحله آخر یا پساتزریق، برای کاهش تورم، قرمزی یا کبودی احتمالی است تا نتایج تزریق به‌خوبی قابل مشاهده باشد.

مزایای فیلرلب

مراقبت‌های بعد از فیلر لب

مراقبت‌های بعد از انجام فیلر لب از اهمیت بالایی برخوردار است تا نتایج تزریق به‌خوبی ظاهر شود. از جمله مواردی که بعد از تزریق فیلر لب باید در نظر داشته باشید شامل موارد زیر است:

  • استفاده از یخ برای کاهش تورم و کبودی. به این منظور یخ را در دستمال نازک قرار داده، سپس روی ناحیه تزریق بگذارید.
  • استراحت کافی و اجتناب از فعالیت‌های سنگین.
  • اجتناب از لمس کردن و ایجاد فشار روی محل تزریق.
  • استفاده از کرم ضدآفتاب با فاکتور حداقل 30 در ناحیه تزریق برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی و حفاظت پوست.
  • اجتناب از حمام گرم، سولاریوم و ورزش‌های شدید برای جلوگیری از تورم و کبودی ناشی از گرما.
  • اجتناب از خوردن غذای داغ و سفت، و عدم استفاده از نی برای نوشیدن.
  • مراجعه سریع به پزشک در صورت بروز علائمی مانند درد شدید، قرمزی یا تورم غیرمعمول.

مزایای تزریق ژل لب

تزریق ژل لب به‌عنوان یک روش غیرجراحی و غیرتهاجمی برای بهبود حجم، شکل و جوان‌تر کردن لب‌ها استفاده می‌شود. تزریق ژل لب مزایای متعددی دارد که عبارتند از:

  • افزایش حجم و پر شدن لب با استفاده از موادی مانند هیالورونیک اسید که به‌طور طبیعی در بدن یافت می‌شوند و از ایجاد حساسیت جلوگیری می‌کند.
  • تعادل و تناسب با چهره
  • حداقل مدت زمان بازیابی
  • دریافت نتایج فوری و تأثیرات سریع و مثبت بر لب‌ها
  • انعصاف‌پذیری
  • عدم نیاز به جراحی و ایجاد برش یا خراش روی پوست
  • عدم ایجاد عفونت یا عوارض جراحی
  • قابل تنظیم بودن طبق خواست فرد

عوارض تزریق ژل لب

تزریق ژل لب ممکن است با عوارضی همراه باشد. در صورتی‌که این تزریق توسط پزشک متخصص انجام شود، عوارض آن موقتی بوده و به‌سرعت برطرف می‌شوند اما در صورتی که توسط افراد غیرمتخصص انجام شود، ممکن است با عوارض سختی همراه باشد. به‌طور کلی عوارض طبیعی که در اثر تزریق ژل لب ایجاد می‌شود شامل موارد زیر می‌باشد:

  • تورم و قرمزی در ناحیه تزریق
  • کبودی محل تزریق
  • درد یا تحریک در محل تزریق
  • سوزش و خارش در نقاط تزریق
  • ایجاد تغییرات پوستی ناشی از واکنش به فیلر
  • واکنش‌های آلرژیک یا تغییر رنگ پوست

در صورتی‌که تزریق فیلر توسط افراد غیرمتخصص انجام شود ممکن است شاهد عوارض زیر هم باشیم:

  • خونریزی
  • مرگ بافتی به‌علت آسیب دیدن عروق
  • عفونت و تب سرد
  • عدم تقارن لب‌ها

آیا تزریق فیلر نقاهت دارد؟

پس از تزریق فیلر ممکن است عوارضی مانند تورم، قرمزی یا کبودی در ناحیه تزریق ظاهر شود که معمولا پس از مدت کوتاهی بهبود می‌یابند. استفاده از یخ روی محل تزریق، استراحت کافی، اجتناب از داروهایی که باعث افزایش خونریزی می‌شوند و استفاده از کرم ضدآفتاب، باعث بهبود سریع‌تر محل تزریق و ظاهر شدن نتایج تزریق خواهد شد. در اغلب موارد، افراد بلافاصله پس از تزریق قادر خواهند بود فعالیت‌های روزمره خود را انجام دهند؛ با این‌حال مهم است که دستورات و توصیه‌های پزشک را کاملا رعایت نمائید و حدود 24 تا 48 ساعت برای رفع عوارض تزریق، زمان در نظر بگیرید.

هزینه فیلر لب

هزینه تزریق ژل لب متغیر است و عوامل مختلفی نیز در تعیین آن دخیل هستند. یکی از این عوامل نوع و مقدار فیلری است که برای تزریق انتخاب می‌شود؛ فیلرهای مختلف از جمله فیلرهای هیالورونیک اسید و سایر انواع فیلرها، هرکدام قیمت‌های خاص خود را دارند. موقعیت جغرافیایی مکان اجرای فرآیند نیز بر هزینه تأثیر می‌گذارد. در شهرهای بزرگ معمولا هزینه تزریقات زیبایی، بالاتر از مناطق و شهرهای کوچک است. از عوامل مؤثر دیگر، هزینه مراکز زیبایی یا کلینیک‌ها و میزان تجهیزات و شهرت این مراکز، هم‌چنین تجربه و تخصص پزشک زیبایی است که تأثیر مستقیمی روی هزینه تزریق فیلر لب دارد. علاوه بر این، نیاز به تزریق مجدد را نیز باید در نظر داشته باشید. مجموع مواردی که گفته شده هزینه نهایی تزریق فیلر لب را تعیین می‌کند.

فیلر لب چقدر ماندگاری دارد؟

ماندگاری فیلر لب به عوامل متعددی از جمله نوع فیلر استفاده شده، محل تزریق، سرعت جذب بدن و ویژگی‌های فردی، بستگی دارد. فیلرهای متداولی که برای تزریق لب استفاده می‌شوند معمولا از هیالورونیک اسید تشکیل شده‌اند. برخی از فیلرهای لب ماندگاری حدود 6 ماه تا 1 سال دارند و بعد از آن نیاز به تزریق مجدد فیلر می‌باشد. نوع فیلر، حجم تزریق شده و شیوه زندگی فرد مانند استفاده از فیلترهای آفتابی، سابقه کشیدن سیگار و فعالیت‌های ورزشی، از عوامل مؤثر در ماندگاری فیلر است. در برخی موارد، برای حفظ نتایج بهتر، تجدید تزریق فیلر قبل از کامل شدن اثرات، می‌تواند مفید باشد.

سخن پایانی

در این مطلب از کارن طب، شما را با جزئیات کاملی از تزریق فیلر لب آشنا نمودیم. به‌طورر کلی، تزریق فیلر لب، یک فرآیند زیبایی غیرجراحی برای افزایش حجم و توسعه جلد لب‌ها است که با استفاده از مواد مختلفی مانند فیلرهای هیالورونیک اسید انجام می‌شود. این تزریق با هدف افزایش حجم لب، بهبود شکل و تناسب لب‌ها با چهره، و ایجاد جوانی و زیبایی بیش‌تر انجام می‌شود. ماندگاری فیلر لب ممکن است بین 6 ماه تا یک‌سال یا بیش‌تر باشد. عوارضی که در اثر تزریق فیلر بروز می‌کند نیز شامل تورم، قرمزی، کبودی و نقاط ریز حاصل از تزریق است که موقتی بوده و در مدت زمان کوتاهی برطرف خواهد شد. مهم‌ترین نکته‌ای که باید حتما به آن توجه داشته باشید آن است که تزریق فیلر لب باید توسط پزشک متخصص یا پزشک زیبایی انجام شود تا از هرگونه عوارض ناخواسته جلوگیری به‌عمل آمده و شاهد نتایج مطلوبی از تزریق فیلر باشیم.

از این‌که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید ممنونیم. امیدواریم با به اشتراک گذاشتن نظرات و تجربیات خود، ما را در ارائه مطالب مفیدتر و کامل‌تر یاری دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کارن-طب

بیشتر بخوانید

دیدن همه

کلیه حقوق وبسایت برای کارن طب محفوظ است. طراحی و توسعه توسط ایده‌چی